martes, 9 de junio de 2020

Os alimentos transxénicos 1ºBAC SESIÓN 36

SEMANA XII
Sesión 36
Os alimentos transxénicos
Introdución
Nos países pobres a xente morre de fame. Nos países ricos a alimentación é excesiva e produce problemas de saúde. As pragas ou a falta de adaptación de especies vexetais ou animais a novos ambientes dificulta a produción de alimentos. A conservación, a cor ou o sabor do alimento é clave para a súa posta no mercado.
Podemos resolver estes problemas modificando xeneticamente algunhas especies. Pode isto supoñer a aparición de novos problemas?

Descrición da tarefa
Propoño unha tarefa de investigación, utilizando como ferramenta a información que se pode obter a través de Internet. Debes descubrir:

  1. Que son os alimentos transxénicos?
  2. Que beneficios poden obterse do seu uso?
  3. Que prexuízos poden producir na saúde ou o medio ambiente?
  4. Ten fundamento o rexeitamento destes produtos por algúns sectores sociais?

No hay comentarios:

Publicar un comentario